Jak vzniká plecháček? - od linky po tisk

IMG_0759

V tomto článku nahlédnete pod pokličku výroby ilustrovaného plecháčku. K plecháčkům jsem přišla přirozeně, když jsem přemýšlela jak využít mé kresby ze skicáku. Jelikož se většina ilustrací točila kolem lezení, výletování a cestování, potisknout nerozbitné plecháčky byla jasná volba. Věnuji se tisku a grafice již několik let, takže jsem si vše chtěla tisknout sama a nepřipravit se tak o tu nejkrásnější práci. Koupila jsem si vybavení a vůbec netušila co mě čeká. Ne vše probíhá hladce jako na videích z YouTube a člověk se musí neustále učit, takže každému povedenému hrnečku předcházelo pět špatných. Musím přiznat, že hrnečků teď máme v kuchyni opravdu hodně (+celý zbytek rodiny) a ještě máme do zásoby. Přes všechny nezdary mě tisk na plecháčky opravdu baví a tak tisknu a ilustruji vesele dál.

 2

Všechny ilustrace jsou autorské a vznikají u nás doma. První nápad většinou přijde na výletech jako rychlé skici a nápady, které si kreslím do skicáku. Vymyslím si téma hrníčku a motiv doma rozpracuji a rozkreslím. Tím končí práce v ruce. Kresby oskenuji a dále upravuji v počítači. Vybarvím je akvarely a poskládám celou kompozici aby byla připravena pro tisk. 

DVA_JMENA

A jak vypadá takový tisk plecháčků? Plecháčky se tisknou při 200 stupních Celsia, takže se to bez kuchyňské chňapky neobejde. Díky tomu se barvy zalisují v termolisu přímo do povrchu hrnku a jsou velmi odolné. Každý kousek je vyroben s láskou a maximální pečlivostí.

1_1

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz