Recept - minutová ovesná kaše do plecháčku

Instatní domácí kaše jako rychlá snídaně na treky a výlety

Ahoj cestovatelé a dobrodruzi! Mám pro vás skvělý tip na rychlou a praktickou snídani, která vám ušetří čas i místo v batohu. Představuji vám můj oblíbený recept na instantní kaši, kterou si můžete jednoduše připravit doma předem a vzít si ji s sebou na vaše treky a výlety. Já si jí dělám i na běžné pracovní dny a šetřím tak čas ráno chystáním snídaně. Výhoda této kaše je, že si jí můžete upravit dle svých chutí a zásob, které se vám doma povalují. Máte doma půl roku starý pytlík s rozinkama? Šup s ním do kaše. I ten zbytek sezamových semínek, co vám zbyl z receptu na čínské nudle. 

Recept

 

Budete potřebovat

500 g jemných ovesných vloček

200g para ořechů

100 g papayi

200 g brusinek

4 lžíce chia semínek

8 lžic sušeného nápoje Zajíc (můžete nahradit např. sušeným kokosovým mlékem)

A jdeme na to

Para ořechy a papayu nakrájejte na malé kousky. Vše smíchejte ve velké míse a nakonec přidejte Zajíce. Vše pořádně promíchejte a je to hotové! To byla ale rychlost, že? V kaši není ždáný cukr. Zajíc je sám o sobě lehce sladký a papaya s brusinkami také. Pokud by vám to nestačilo, přidejte si do kaše i sladidlo.

Skladování a balení kaše

Doma si kaši uschovejte v potravinových dózách. Na výlet se mi osvědčily uzavíratelné ZIP sáčky na potraviny z Ikea. Nic neváží a můžete si odvážit přesné množství podle počtu snídaní na treku. Jedna porce je přibližně 60 g ovesné kaše ale vše záleží na vašem apetitu. 

Příprava hotové kaše

Cca. 60 g kaše zalijte 150 ml horké vody. Já už to zalévám od ruky a i vy sami si za chvíli přijdete na to, kolik vody zalít aby byla kaše tak akorát. Suchou směs si připravte do hrnečku, zalijte horkou vodou a minutu počkejte. Kaše vám za minutu zhoustne a vy si můžete vychutnat zdravou snídani.

Dobrou chuť a šťastnou cestu!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz